Офіцер-сапер знає, чому болить голова
Звідкіля взявся поганий настрій? Як вилікуватися від недуги? Відповіді на ці питання, впевнений чернігівець Костянтин Єрмоленко, можна знайти за допомогою лози.
...У дивовижні властивості лози офіцер-сапер повірив у Криму. Років з 13 тому його призначили виконувачем обов’язків енергетика військової частини. Передали господарство без схем, карт підземних комунікацій. Попросили їх відтворити. Як? Підказав місцевий житель: «А спробуй лозу. Вона все показує, що лежить під землею». Костянтин Олексійович не дуже повірив у це. Але коли взяв до рук електрод і зігнув його літерою «Г», він «заговорив». За короткий час прилад дав відповіді, де лежать електродроти, телефонні кабелі.
Можливості методу біолокації захопили офіцера. Він став вивчати відповідну літературу, експериментувати. З’ясовується, не тільки звичайна вербова лоза, а й мідяна, алюмінієва дротина може бути посередником у пізнанні того, що приховане від людського ока. У Криму, де чимало проблем із водою, Костянтин Олексійович допоміг знайти місця, де тепер стоять 25 колодязів з чудовою джерельною прохолодою!
З 1993 року офіцер не заходив жодного разу до поліклініки. Каже, теж лоза радить. 
— Ставиш їй запитання, а вона відповідає «так» або «ні», відхиляючись відповідно до мене чи від мене. У такий спосіб, — пояснює цей феномен мій співрозмовник, — людина отримує код доступу до інформаційного поля неосфери. У ньому записано всю інформацію про минуле, нинішнє і майбутнє.
Нині Костянтин Олексійович у відставці, перебрався до Чернігова. Потоваришував з археологами і допоміг їм визначити місце розташування старовинної друкарні Троїцько-Іллінського монастиря. Склав карту найбільш небезпечних ділянок для руху транспорту в обласному центрі. Коли у ДАІ дали йому фактаж про аварії у місті за 2002 рік, так вони... практично всі сталися у місцях, відмічених дослідником аномальних явищ.
До послуг Єрмоленка часто звертаються приватні фірми, які будують житло, офіси. Він визначає, чи будуть вони у благополучному місці, які є гео-, техногенні зони на майбутніх будівельних майданчиках.
— З допомогою біолокації треба розставляти і меблі у кімнаті, — каже Костянтин Олексійович. — Адже людина може вкоротити собі віку лише тому, що спить у місці перехрестя енергетичних зон. Є таке гарне народне спостереження: там, де лягла собака, будуй хату, а де сіла сорока — копай колодязь, — зазначає він. —Тварини краще відчувають ті життєдайні зони.
Чернігів.