Президент України Леонід Кучма дав доручення щодо поліпшення умов перебування, технічного оснащення і збільшення грошового забезпечення українського контингенту в Іраку, котрий набагато більший за іспанський — 1800 військовослужбовців проти 1300, яких збираються вивести.
Тим часом Європа переживає справжній шок від наслідків теракту, що стався в Іспанії 11 березня. Запроваджуються посилені заходи безпеки, перевірки на кордонах, в аеропортах і на залізниці. Зокрема, у Франції відновлено прикордонний огляд автомобілів і перевірку документів. У посольстві Франції в Україні спростували повідомлення деяких ЗМІ про те, що ця країна призупинила дію Шенгенських угод. Йдеться лише про поновлення прикордонного контролю, що зовсім не суперечить суті угод. Правила в’їзду до країни не змінюються.
***
Цього тижня в Україну привезуть тіло нашого співвітчизника, котрий загинув в Іспанії. Внаслідок теракту загалом постраждало четверо українців, троє з яких, на щастя, живі. Припускають, що в скорботному списку незабаром з’явиться ще одне українське прізвище. Як повідомив другий секретар Посольства України в Іспанії Тарас Боєцький, родичі чоловіка вже здали аналіз ДНК для ідентифікації. Усього на момент, коли матеріал готувався до друку, непізнаними залишалося майже двадцять тіл.