«ГУ» не раз писав про непрофесіоналізм прес-служби МЗС України. Про її знаменитого невловимого прес-секретаря Маркіяна Лубківського, номера мобільного телефону якого не знають не те що журналісти, а навіть його заступник. Черговим приводом для обурення стало вчорашнє спілкування з представницею прес-служби, котра не назвалася.
У процесі підготовки матеріалу, присвяченого річниці початку війни в Іраку, я зателефонувала до МЗС, щоб довідатися, як зв’язатися з представниками нашого посольства в Іраку. В прес-службі мені відповіли по-одеськи — запитанням на запитання: «А на сьогоднішньому брифінгу ви були?» Потім, навіть не вислухавши суті мого запитання, однак порадившися з кимось, прикривши рукою слухавку, дівчина заявила, що про посольство йшлося на брифінгу, і вся інформація буде на сайтах інформагентств. На запитання, чи повідомляли телефон посольства на брифінгу, панянка відповіла телефоном довідкової служби МЗС. Звичайно, там жодних номерів телефонів не було.
Мабуть, кидання слухавок і таке спілкування — реакція прес-служби на наші критичні зауваження, що її підтримує керівництво МЗС, в якого постійно, за словами його підлеглих, засідає Маркіян Лубківський.