Ранкове засідання 16 березня 
Верховна Рада вчора затвердила програму діяльності уряду «Послідовність. Ефективність.  Відповідальність»
Для того, щоб розпочати пленарне засідання, у якому брали участь члени уряду на чолі з Прем’єр-міністром Віктором Януковичем, народні депутати мали проголосувати за принципове питання: про внесення до порядку денного та ухвалення рішення з питання про програму діяльності Кабінету Міністрів України «Послідовність. Ефективність. Відповідальність». Прийняття програми дало б змогу урядові працювати над завданнями, які перед ним стоять, принаймні протягом року.
Гостра дискусія показала, що фракції «Наша Україна», БЮТ, комуністи і соціалісти не погоджувалися з такою постановкою питання. На їхню думку, це суперечить нормам Регламенту, згідно з якими уряд зобов’язаний звітувати після річної діяльності, а парламент вирішувати: висловити йому вотум довіри чи ні.
«Наша Україна» і БЮТ навіть попросили півгодинної перерви. Але після інформації народного депутата Сергія Соболєва парламентарії не погодилися припиняти роботу і продовжили засідання. 228 голосами народні депутати внесли до розгляду питання про програму діяльності уряду «Послідовність. Ефективність. Відповідальність». А також вирішили одночасно заслухати й обговорити звіт про виконання попередньої програми діяльності уряду «Відкритість, дієвість, результативність».
З доповіддю виступив Прем’єр-міністр України Віктор Янукович, який докладно проаналізував досягнення і невдачі в економіці, соціальній політиці тощо.
Оцінюючи нову програму, Віктор Янукович наголосив: вона відповідає насущним проблемам, над якими працює суспільство. Зокрема, уряд планує забезпечити збільшення обсягів держбюджету на 60 відсотків, зростання зарплати на 15 відсотків, створити 600 тисяч нових робочих місць, залучити до 2 мільярдів доларів іноземних інвестицій і добитися зростання валового внутрішнього продукту на 9,9 відсотка. На цій основі досягти підвищення життєвого рівня населення та прискорити входження України до європейської спільноти.