Теніс. Минулих п’ятниці та суботи прихильники цієї гри в Києві почувалися іменинниками. Ще б пак, на кортах міжнародного тенісного клубу «Наука» відбувся турнір «Кубок корпорації ТВЕЛ», у якому змагалися світові суперзірки — Борис Беккер (Німеччина), Томас Мустер (Австрія), Анрі Леконт (Франція) і Патрік Кеш (Австралія).
Усі вони вперше прибули в Україну і мало знали про неї. Але приємно було почути від Мустера такі слова:
— Я, на жаль, не дуже добре знайомий з українським спортом. Однак можу сказати, що Київ — це матір міст руських та місто церков.
Цей чудовий квартет, хоча вже активно й не виступає, подарував публіці яскравий спектакль з елементами гумору, шоу. Був, звичайно, і теніс найвищого гатунку. Як кажуть, майстерність ніколи не іржавіє. Першого дня у півфіналах (поєдинки складалися з одного сету) Беккер переміг Кеша — 6:2, а Мустер — Леконта — 6:4. Фінал — Беккер—Мустер — 6:2, 7:5. Наступного дня дует Мустер/Кеш переграв пару Беккер/Леконт — 6:4, 7:6 (7:5). Переможці отримали від компанії «ТВЕЛ» кубки, виготовлені з коштовного цирконію.
Грали гості і з любителями, побували у школі «Антей», яку закінчив найзірковіший український тенісист Андрій Медведєв. Місцеві вихованці та діти під час турніру отримали подарунки від організаторів.
Одне слово, шанувальники тенісу столиці України безмежно вдячні діловим партнерам — вітчизняному «Енергоатому» (президент компанії Сергій Тулуб) і російській корпорації «ТВЕЛ» (президент Олександр Няго) за подароване фантастичне видовище. Варто назвати й компанію «Eurosow» (президент Сергій Галузін), котра впоралася з організаційними питаннями на високому рівні.