Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 16-й тур.
«Шахтар» — «Металург» Д. 2:0. 20 000 глядачів. Голи: Брандау, 36, з пенальті, Левандовський, 59. «Іллічівець» — «Ворскла-Нафтогаз». 1:0. 12 500. Конюшенко, 40. «Динамо» — «Таврія». 0:0. 9 000. «Зірка» — «Чорноморець». 1:1. 6 000. Кирилов, 55 —Косирін, 8. «Карпати» — «Арсенал». 0:0. 17 000. «Борисфен» — «Кривбас». 2:1. 3 500. «Металург» Зп — «Дніпро». 0:0. 6 000.
Доволі велика глядацька аудиторія на динамівському стадіоні в Києві мала нагоду переконатися в тім, що старійшина нашого тренерського цеху Анатолій Миколайович Заяєв за зимовий період створив досить боєздатний і симпатичний ігровий ансамбль. У першому таймі матчу проти динамівців «Таврія» принаймні тричі «пожаліла» киян.
На прес-конференції після поєдинку київські журналісти привітали кримського тренера із вдалою грою його підопічних. І запитали: чи так само мужньо, як оце проти чемпіона, «Таврія» діятиме і проти «Шахтаря» на своєму полі в 27-му турі?
На це чудовий актор Заяєв з притаманною йому категоричністю заявив: «Якщо буду живий, то ми їх обіграємо»...
А перед стартом другого кола у столиці відбулося засідання ради ПФЛ. На ньому представники донецького «Шахтаря» виступили з досить оригінальною пропозицією — скоротити кількість команд у вищій лізі до десяти і проводити першість у чотири кола. Не знаю, як кого, а мене такі вигадки навіть дратують. Адже ми вже пережили і скорочення, і розширення різні. Либонь, не це головне у справі підвищення рівня українського футболу. До речі, решта клубів вищої ліги на донецьку пропозицію не пристала, вважаючи, що вона недоречна і непотрібна.
Гаряче обговорювали також питання стосовно легіонерів. Але в підсумку так нічого й не ухвалили. А от долю резервістів вирішили позитивно. З наступного сезону у вищій лізі проводитимуть і турнір складів дублів.