За що воювали під стінами Тернопільської міськради?
Пікет активістів низки громадських організацій та об’єднань під стінами міської ради минулої п’ятниці завершився сутичками і побиттям. 
Ще задовго до початку сесії міської ради біля будинку почали збиратися пікетувальники (їх було кілька сотень). Людей обурюють земельний дерибан у місті, апетит будівельних фірм, що дедалі зростає, забудова дитячих майданчиків, парків, стадіонів. Із понад 260 питань, які планувалося розглянути на 47-й сесії, 240 — земельні. Хоч були й інші претензії до міської влади, зокрема, доведення до банкрутства комунальних підприємств міста, розпродування комунального майна тощо. За словами громадського активіста Андрія Любецького, протестувальники об’єднали свої вимоги в один документ, склали список із десятьох представників громадських організацій, щоб вони озвучили те, що хвилює громаду, перед своїми обранцями.
Однак до приміщення їх не пустили. Охоронці приватної фірми, які тримали оборону на вхідних дверях, не дозволили зайти навіть депутатам, які запізнювалися. Сесія розпочалася, однак до людей ніхто не вийшов. Це обурило, і вони з криками: «Ганьба!» намагалися взяти двері штурмом. Серед протестувальників були і люди в масках, напоготові лежали шини. Коли задзвеніли шибки і двері піддалися натовпу, кілька чоловіків таки проникли у приміщення, але швидко повернулися: проти них застосували сльозогінний газ.
І лише після цього представникам громади дозволити зайти до сесійної зали й озвучити свої вимоги. Міський голова Сергій Надал пообіцяв створити спеціальну комісію, до якої ввійдуть голови депутатських комісій, представники фракцій, мажоритарники, члени громадських організацій. Комісія має вивчити питання і подати свої пропозиції щодо їхнього вирішення на наступній сесії міськради.
Сергій Надал також вимагатиме відновити вікна й двері за рахунок тих, хто пошкодив майно громади, а знайти їх належить працівникам міліції, діями якої міський голова не задоволений. Сергій Надал звернувся до Генпрокурора Олега Махніцького із проханням «вжити заходів реагування з недопущення посягань на права і свободи, честь і гідність місцевого самоврядування в Тернополі, його представницького органу — Тернопільської міської ради, встановлення та притягнення винних до відповідальності». До звернення додано копії російських ЗМІ, які відреагували на події в Тернополі.
До речі, міський голова в ефірі одного з місцевих телеканалів напередодні пікету назвав його організаторів сепаратистами і провокаторами. Мовляв, вони ллють воду на російський млин. Ці слова також обурили пікетувальників, адже серед них були члени Самооборони Тернопільщини, УНА-УНСО, «Правого сектора» та інших патріотичних організацій Тернопільщини. Та й питання, порушені громадськими активістами, виникли не вчора. Про них на різних зібраннях, пікетах, у засобах масової інформації йдеться вже понад рік. Людей обурює, що їхні інтереси відверто нехтуються. Ущільнення забудови дійшло до того, що з балкона одного будинку мешканці сусіднього можуть потиснути один одному руку. А це вже сюжет для сатириків...
 
Тернопільська область.