Програма уряду — документ передусім політичний, аніж економічний, вважає заступник Голови Верховної Ради Олександр Зінченко. Тому, заявив він на прес-конференції, немає потреби гадати, пройде чи ні ця програма в сесійній залі. Варто, за його словами, використати її обговорення, щоб удосконалити і скоригувати за рахунок думок і пропозицій народних депутатів. Особливо щодо економічного прогнозування. Олександр Зінченко впевнений, що уряд має підтримку більшості.
Водночас заступник Голови ВР вважає, що легкої, як він сказав, пробіжки в сесійній залі під час голосування за конституційну реформу не буде. Особливо коли вдадуться до так званого механічного підходу до депутатів. Так він відповів на запитання представників мас-медіа про те, чи не буде форсовано внесення змін до Конституції в березні на догоду провладним силам, які мають визначатися з єдиним кандидатом у Президенти.
Відповідаючи на запитання стосовно конкретних претендентів на президентську булаву та їх підтримки, Олександр Зінченко закликав журналістів не поспішати. Оскільки, за його словами, політичне поле в Україні ще буде перекроюватися і в парламенті, і поза ним. За словами заступника Голови ВР, поле для маневрів учасників конституційної реформи значно звузилося. Та все одно нинішній тиждень буде надзвичайно цікавий і вирішальний. Якщо в залі набереться 300 голосів, то, як сказав він, гучномовцем їх зупинити не можна. Очевидно, це було продовження його «заочної поради» тим, хто намагатиметься і надалі блокувати роботу ВР. Фізичне блокування, сказав О. Зінченко, метод неефективний. Дискусія і про конституційну реформу, і про бюджетні проблеми, зокрема й розмови про начебто приховування мільярдів бюджетних гривень, має відбутися в сесійній залі прозоро і відкрито. А тому Олександр Зінченко вважає за доцільне терміново змінити Регламент ВР, який, на його думку, не дає змоги парламенту висловлювати і формувати відповідні державні доктрини і формулювати політику України.