У порядку денному сесії на нинішній тиждень — 83 питання, що передбачають розгляд майже 100 законопроектів. Два з них визначені як невідкладні Президентом України. Три — уряд визначив як першочергові. Ці та інші цифри навів на погоджувальній раді керівників депутатських груп і фракцій Голова Верховної Ради Володимир Литвин.
Але чи не найгарячішим очікується вже перше питання, що призначене до розгляду у вівторок, — про програму діяльності Кабінету Міністрів України «Відкритість, дієвість, результативність». Як наголосив представник «Нашої України» Віктор Пинзеник, парламенту слід розмежувати питання про звіт діяльності уряду і про програму його майбутньої діяльності. Це, як він сказав, принципово і не в останню чергу тому, що із самою програмою уряду депутати ознайомитись не мали можливості. 
Голова ВР Володимир Литвин також визнав двозначність парламентської постанови, яка передбачає заслуховування чи то звіту уряду, чи то інформацію про його діяльність. Особисто він — за розгляд цих питань, так би мовити, у пакеті. Пізніше в інтерв’ю журналістам він зауважив, що заслухати уряд про зроблене уже передбачено постановою ВР. А ось щодо нової урядової програми, то тут Верховній Раді слід визначатися голосуванням у сесійній залі.
Володимир Литвин вважає, що програму слід прийняти як політичний факт, щоб уряд міг працювати надалі. Він вважає це випробуванням для парламенту, бо питання пов’язане з багатьма іншими, насамперед з проблемою конституційної реформи. Окрім того, у вівторок плановано розглянути ще близько 30 проектів законів та постанов ВР, з них 27 підготовлені безпосередньо народними депутатами. Серед найактуальніших — документ про внесення змін до закону «Про політичні партії в Україні» (щодо реєстрації політичних партій). Не менш важливими пересічний виборець назвав би в цьому переліку і запропоновані зміни до деяких законів з приводу заборони примусового виселення найнезахищеніших верств населення із житлових приміщень, а також до закону про ціни і ціноутворення, що передбачають мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.
У середу, окрім трьох ратифікаційних законопроектів, парламентарії планують розглянути непрості законопроекти про вибори Президента, вибори до місцевих органів самоврядування, а також проект відомої постанови в авторстві Івана Плюща про проведення чергових президентських виборів у жовтні цього року. А після обіду — парламентські слухання на тему «Онкологічні захворювання в Україні. Проблеми та шляхи подолання». І — традиційна робота в комітетах і фракціях. Нарешті парламент спробує у четвер розглянути в режимі другого читання проекти аж трьох кодексів — Цивільного Процесуального, Кримінального Процесуального та Адміністративного Процесуального. Цього ж дня повторно розглянуть і шість законів з пропозиціями Президента України.
Судячи з інтерв’ю журналістам, після погоджувальної ради опозиційні фракції і більшість мають різні підходи до термінів розгляду проекту закону про вибори народних депутатів на пропорційній основі. Постійний представник Президента у ВР Олександр Задорожній заявив, що Тимчасова спеціальна комісія готова винести цей документ у сесійну залу одразу по завершенні терміну подачі пропозицій до законопроекту (він збігає наприкінці пленарного тижня). Залишилося знайти час для його розгляду, адже наступний тиждень заплановано для роботи в округах. Тому на розгляд сесії буде винесено пропозицію працювати наступного тижня у пленарному режимі.