Чернівецький готель «Буковина» залишався б звичайним провінційним закладом, якби не ентузіазм його власника Валерія Чинуша. Він свого часу взявся переобладнати старий радянський блощичник у гостинне місце достойного рівня. Тепер серед частих гостей готелю мало не всі пострадянські зірки: вітчизняні, російські та білоруські.
Перед Новим роком у Чинушевих номерах мешкала примадонна російської естради Алла Пугачова у компанії ексцентричного Максима Галкіна. Їла смалець на чорному хлібі під часник і вареники у готельному ресторані «Селянська хата», пила знаменитий ресторанний самогон, який у Чернівцях називають «чинушівкою». Принагідно телефонувала Альоні Апіній, яка у книзі відгуків сотворила справжній похвальний есей на адресу буковинської кухні в готельному ресторані «Чернівці».
А зовсім недавно у «Буковині» мешкав ще один член зіркової сімейки Філіпп Бедросович. Він у широкополому капелюсі та пом’ятому, як смокінг батька російської демократії, плащі тинявся Чернівцями, відвідував музеї та бутіки на радість чернівецькій дітворі, яка бігла за естрадним кумиром, як колись бігали за першим авто.
І ось нещодавно Валерій Чинуш, котрий ставиться до свого закладу не як до готелю, а як до музею мадам Тюссо, пішов далі. У «Буковині» віднині відкрито пожиттєвий номер-музей нашого знаменитого земляка Іво Бобула, який прибув на презентацію у супроводі нової дружини Наталії. Акція відкриття іменного номера відбувалася за присутності представників міського самоврядування (міський голова Микола Федорук — старий друг Бобула), а тому дістала широкого розголосу на вимощених австрійською бруківкою чернівецьких теренах. Представники ЗМІ і просто всюдисущі чернівецькі роззяви в очікуванні щедрого фуршету в прямому розумінні перемацали весь скромний антикваріат, зібраний співаком за життя та із задоволенням фотографувалися з картонним і живим Івами.
Родзинкою номера стала стара чернігівська гітара вартістю 22 карбованці, яку в 1972 році у нього конфіскувала радянська чернівецька міліція за те, що юний талант голосно співав проти ночі під універмагом «Рязань». Не розпізнали служиві майбутній талант. На щастя, інструмент зберігся, був не так давно повернутий керівництвом УМВС співакові, і тепер завжди висітиме на готельній стіні. 
Нарешті міський голова перетяв стрічку номера 50 і бажаючі змогли посидіти у зручних Бобулових кріслах, полежати на його ліжку. Потім співак акапельно виконав кілька пісень, які дібрали гучних оплесків, а згодом заряджені потужною енергетикою Івового таланту гості були запрошені на фуршет у виконанні того ж Сергія Кінського. Кухар, до речі, нещодавно привіз із Одеси свіжий диплом переможця міжнародного конкурсу.
Що стосується Іво Бобула, то на радість буковинської громади завдяки друзям він знову отримав чернівецьку прописку і має куди прийти у рідному місті, де після розлучення із зоряною дружиною Лілією свого кутка не мав...