1. Відмова уряду Польщі корпорації «ІСД» в перемозі в тендері з приватизації металургійного комбінату «Huta Czestochowa». 52,6 бала, 195 згадувань у ЗМІ.
2. Вилучення України з «чорного списку» FATF. 52,3 бала, 190 згадувань.
3. Рішення уряду про пряме використання нафтопроводу «Одеса—Броди». 50,2 бала, 744 згадування.
4. Розміщення єврооблігацій. 32,2 бала, 120 згадувань.
5. Початок пенсійної реформи в Україні. 29,8 бала, 70 згадувань.
Автором та ініціатором реалізації проекту «Рейтинг найрезонансніших подій», що мали місце за звітний період (місяць, квартал, півріччя, рік тощо), є столична компанія «Прайм-Тайм». Технологія визначення рейтингу грунтується на комплексному аналізі кількісних і якісних показників, що, на загальну думку авторів, дає змогу втекти від суб’єктивізму настільки, наскільки це взагалі можливо.
За словами керівника аналітичного відділу компанії «Прайм-Тайм» В’ячеслава Ковтуна, «будь-який рейтинг — це насамперед ґрунт для аналізу. Отримані нами підсумки за лютий уже дають привід для оцінки наявного в Україні підходу до проведення таких масштабних проектів, як пенсійна реформа. Незалежні експерти слідом за ЗМІ вивели цю тему в кінець списку. Тим часом вона прямо зачіпає інтереси 15 мільйонів громадян України. Соціально-економічна складова цього питання дуже висока. Причина такої ситуації, ймовірно, — невеликий вплив людей пенсійного віку на прийняття знакових політекономічних рішень, а також погано підготовлена урядом інформаційно-роз’яснювальна кампанія. Щось схоже було торік на ринку хлібобулочних виробів. Тому запитання «Чи зробили чиновники висновки з «хлібного ажіотажу-2003»?» залишається риторичним».