Голова Верховної Ради України Володимир Литвин звернувся до Прем’єр-міністра Віктора Януковича з проханням розглянути питання про актуальність дії низки декретів уряду, ухвалених у 1992—1993 роках.
У листі В. Литвин повідомляє: парламент проаналізував декрети Кабінету Міністрів 1992—1993 років, прийняті відповідно до наданих уряду повноважень і які мають силу закону. «Нині залишилися чинними 55 декретів, більшість з яких втратили актуальність», — зазначає Голова Верховної Ради України.
З огляду на це і вимоги статті 92 Конституції України, за якою винятково законами визначаються питання, врегульовані декретами, В. Литвин звертається до В. Януковича з проханням внести на розгляд ВР відповідні пропозиції.
* * *
Голова Верховної Ради Володимир Литвин звернувся до Президента Леоніда Кучми з листом, де просить доручити Міністерству закордонних справ забезпечувати виконання Закону України «Про дипломатичну службу».
Звернення В. Литвина стосується того, що за законом МЗС вносить Президенту подання щодо кандидатур на посади посла чи постпреда України при міжнародній організації після консультацій в Комітеті Верховної Ради у закордонних справах щодо цих кандидатур. В. Литвин повідомляє, що голова Комітету у закордонних справах Станіслав Сташевський звертає увагу на той факт, що «після прийняття цього закону (набрав чинності з 24 жовтня 2001 року) МЗС жодного разу не зверталося до комітету з пропозицією про проведення таких консультацій».
Інформаційне управління ВР.