Депутатська фракція у Верховній Раді політичних партій Промисловців і підприємців України та «Трудова Україна» визначила переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка.
Такий конкурс проводиться за підтримки Міжнародного економічного комітету, Міжнародного благодійного фонду «Україна» та депутатів—членів фракції вже вдруге. Торік його було приурочено до Дня захисту дітей. Цього разу юним художникам із усіх регіонів України було запропоновано тему поетичними словами Василя Симоненка: «Вибрати не можна тільки Батьківщину». Доки тривав конкурс, упродовж січня та лютого на адресу оргкомітету надійшло більш як п’ять тисяч малюнків із усіх куточків України. Свої роботи могли надсилати діти віком від 7 до 14 років, учні загальноосвітніх шкіл, вихованці художніх студій, гуртків, центрів дитячої творчості. Діти змальовували свою Батьківщину в найрізноманітніших барвах, темах, образах і символах — від козацьких гетьманів до урбаністичних пейзажів, у графіці, акварелі, маслі... Призерами конкурсу стали діти з кожного із 27 регіонів України, 30 юних художників відзначені другими преміями, 50 — третіми.
Їм буде вручено дипломи та подарунки безпосередньо в регіонах. А десять лауреатів, які розділили перші місця, отримали цінні нагороди — комп’ютери — у Києві прямо з рук депутатів-«трудовиків». Це — Людмила Вернидуб та Ганна Кальченко із сіл Курган та Данаєць на Сумщині, Діана Вайпан із Сторожинця на Чернівеччині, Ганна Ганенко з Євпаторії, Віталій Лугов із Рубіжного на Луганщині, Павло Сушко з Нікополя, Катерина Тайожна з Дніпропетровська, Артур Шелковников із Кіровограда, Марина Шелудько із Білої Церкви. Ще одну першу премію журі присудило вихованцям Цюрупинського будинку-інтернату на Херсонщині для дітей-інвалідів, котрі надіслали на конкурс цілу мистецьку колекцію своїх робіт.
«Для нас дуже цікаво побачити державу Україну вашими очима, за що її любите, — сказав, звертаючись до лауреатів конкурсу, керівник депутатської фракції ППУ і «Трудова Україна» Ігор Шаров. — А тому такі конкурси надалі стануть традиційними». А народний депутат України Олександр Кузьмук, котрий прибув на церемонію відразу після повернення з Іраку, запропонував організувати виставки переможців та учасників конкурсу дитячих малюнків у гарячих точках нашої планети, де служать українські миротворці — в Іраку, Сьєрра-Леоне, Косово, Ліберії. Щоб із ними завжди був куточок України.