В український шоу-бізнес приходять аси-адміністратори
У  нашій країні є виконавці не гірші від російських. Нам є чим і ким пишатися. Ось тільки часто вітчизняні «зірки» не вміють якісно і професійно подати себе (на рівні організаційних моментів концертної діяльності) публіці. В цьому їм береться допомогти «Укрдержконцерт» — нова структура, що з’явилася в Україні наприкінці минулого року.
За словами генерального директора і художнього керівника цієї організації, заслуженого діяча мистецтв Валерія Куцевалова сьогодні на вітчизняному шоу-ринку діє немислима кількість фірм і фірмочок, що займаються організацією різних культурних заходів. На жаль, не завжди професійно. Тому про українську естраду складається не найкраще враження. Щоб упорядкувати цей вид діяльності, було створено «Укрдержконцерт» (підпорядковано його Міністерству культури і мистецтв).
Спектр його діяльності — дуже широкий: від проведення різноманітних звітних концертів, організації урядових заходів, художніх виставок до організації гастролей академічних, фольклорних і естрадних виконавців.
— Наше завдання — проводити все це на найвищому рівні, — коментує Валерій Куцевалов. — Адже сьогодні артист, зібравшися в тур, має сам подбати про рекламу, знайти спонсорів, дістати дозвіл на проведення концерту в кожному місті тощо. І все це замість того, щоб займатися творчістю. Такі концерти зазвичай проходять «під знаком спонсора». І замість концерту улюбленого виконавця публіка споглядає рекламну акцію фірми, що дала гроші на його виступ.
Генеральний директор «Укрдержконцерту» стверджує, що не треба створювати нові структури в регіонах. На щастя, не ліквідовано систему філармоній, у кожній області працюють управління культури і в кожному, навіть найменшому селі існує Будинок культури.
— От ми і збираємося їх задіяти, — каже пан Куцевалов. — У кожному районі є такі аси-адміністратори, котрі ювелірно проведуть будь-які гастролі — вони знають, як правильно рекламу організувати, як народ зібрати, які документи й у кого одержати. На жаль, всі ці роки не працювала система відрахувань на їхні потреби. З прийняттям «Закону про концертну діяльність», гадаю, все зміниться на краще.