Комітет Верховної Ради з питань Регламенту і депутатської етики відхилив подання Генеральної прокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і взяття під варту народних депутатів України Олександра Турчинова та Степана Хмари. Про це кореспондентові «ГУ» повідомили у прес-службі Народного руху.
«Надання згоди Верховної Ради на притягнення народних депутатів до кримінальної відповідальності є неможливим до прийняття парламентом закону, який би визначав особливості порядку притягнення народного депутата України до такої відповідальності», — зазначено в рішенні комітету.
До речі, це вже друге подання Генпрокуратури на парламентаріїв, яке, на думку членів комітету, різниться від попереднього «збільшенням апетиту» ГП стосовно позбавлення прав обранців, зокрема щодо їх затримання і взяття під варту.
Як повідомлялося раніше, Генпрокуратура звинувачує депутатів у «банальному хуліганстві, яке вони собі дозволили, прикриваючись депутатськими мандатами», у Лук’янівському СІЗО. Стверджувалося, що парламентарії незаконно вимагали звільнення колишніх працівників корпорації ЄЕСУ Геннадія Тимошенка і Антоніни Болюри, «проникли на територію і в приміщення СІЗО», де ображали працівників і навіть завдали їм тілесних ушкоджень. За цим фактом було порушено кримінальну справу.