Другий Всеукраїнський конкурс фахової майстерності серед студентів, які навчаються у вищих навчальних закладах І—ІІ рівнів акредитації за професією токар, пройшов у Кіровограді минулого тижня.

Протягом двох днів в машинобудівному коледжі Кіровоградського національного технічного університету (КНТУ) змагалися майбутні професіонали з Черкас, Запоріжжя, Сміли, Кривого Рогу, Полтави, Жовтих Вод, Дрогобича. Під час двох етапів, теоретичного і практичного, вони відповідали на питання з фахових предметів, працювали за верстатами. Перше місце посів студент машинобудівного коледжу КНТУ Павло Мустафін. Друге дісталося Олексію Новікову з Черкаського політехнічного технікуму, а третє — в напруженій боротьбі виборола теж кіровоградка Маргарита Сайко.

Усім учасникам змагань організатори вручили дипломи та подяки, переможцям — цінні подарунки, а кіровоградські студенти привітали цікавою концертною програмою. Також господарі організували й культурний відпочинок. Зокрема, екскурсії містом, до музею братів Ельворті та на найбільші машинобудівні підприємства Кіровоградщини — «Червону зірку» та «Гідросилу». Проходив конкурс за підтримки «Червоної зірки» та «Гідросили» та міського голови Кіровограда Олександра Саінсуса.

Кіровоградська область.