Шановні співвітчизниці, дорогі наші матері, дружини, доньки, сестри!
Сердечно вітаю вас зі святом, яке символізує собою весну, любов і красу — Днем 8 Березня!
Світ одвіку тримається жіночою любов’ю. Жінка в усіх своїх іпостасях — матері, дружини, доньки, сестри, коханої — дорога нам як вінець творіння, джерело життя, берегиня родинного вогнища, продовжувач роду людського. За все, що дарують нам жінки, вони по праву заслуговують найвищої шани і вдячності.
З давніх-давен відмітною рисою українського національного характеру є шанобливе ставлення до жінки, визнання якщо не її першості, то рівноцінності і рівноправності з чоловіком. Нам буває важко навіть уявити жінку в другорядній ролі як у родині, так і у громадських справах. Ніжні й терплячі, ви однаково сумлінні і вдома, де берете на себе більшу частку турбот і про дітей, і про нас — чоловіків, і на роботі, яку облагороджуєте своїми жіночністю, лагідністю, совісністю, сумлінням.
Ваша зростаюча активність, прагнення шукати відповіді на найгостріші питання економічного і соціального розвитку країни, дедалі більше впливати на зміцнення політичної стабільності, згоди і злагоди в суспільстві — добра прикмета нашого часу. Верховна Рада України вважає найважливішими державними пріоритетами підвищення суспільного статусу жінки, розширення її представництва у всіх гілках влади, залучення до процесів прийняття та реалізації державних рішень, особливо тих, що стосуються праці і життя жіноцтва, охорони материнства й дитинства.
Тож прийміть слова щирої вдячності за вашу невтомну працю, за ваші турботи і старання, за вашу любов. Нехай доля повсякчас буде до вас доброю, нехай усюди вас супроводжують радість й удача, підтримка, розуміння і любов близьких людей. Міцного здоров’я вам і вашим родинам, дітям та онукам. Щастя, добра і благополуччя в кожному домі.
Зі святом вас, любі, чарівні жінки!
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.