На початку березня в Україні відбудеться презентація нового україно-американо-словацького художнього кінофільму «Кровна єдність».
Режисер і сценарист картини Олег Гаренчар — американець словацького походження. Співпродюсером кінофільму «Кровна єдність» виступила українська компанія «Медіа Дім», а українським продюсером — відомий тележурналіст і менеджер Микола Княжицький.
«Кровна єдність» — фільм-драма про те, що зрозуміле і європейцям, і американцям. Він про глобальне реформування й «переселення народів». Посткомуністична Словаччина до щему в серці нагадує посткомуністичну Україну чи Росію, де «кровний» спадок поколінь (в одних випадках —духовний, в інших — бездуховний) перейшов не по родинній, а по світоглядній лінії. Проста, типова історія молодого американця, який у пошуках своїх справжніх словацьких батьків перелітає з Америки через океан цивілізацій, надала авторам стрічки можливість подивитися на життя «нових» словаків іззовні й водночас ізсередини, оцінюючи й страждаючи. Магія повернення, кохання, жорстоких уроків, розчарування й надії — все сповнене відчуття непідробної художньої правди.
У прокаті «Кровна єдність» з’явиться після участі в кількох престижних міжнародних кінофестивалях 2004 року й демонструватиметься на кіно- й телеекранах передусім США, України та Словаччини.