Учора представники трьох фракцій ВР України — БЮТ, СПУ і «Нашої України» — вимагали заслухати в парламенті інформацію уряду про ситуацію із закриттям українських ЗМІ. Ще один привід для розмови на цю тему з’явився минулої середи.
3 березня вдень представники «Укрчастотнагляду» відключили передавач радіостанції «Континент», приміщення з апаратурою опечатали. Частину обладнання вилучила міліція. Напередодні керівництво радіо «Континент» заявило про погрози з боку певних політичних сил на адресу генерального директора радіостанції Сергія Шолоха. Побоюючись за своє життя, він виїхав за кордон.
Як повідомив кореспонденту «ГУ» начальник «Укрчастотнагляду» Володимир Олійник, «Континент» було закрито на підставі рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (НРТР). У радіостанції не було ліцензії НРТР на право мовлення, ліцензії на право використання радіочастот Держкомзв’язку, а також дозволу центру «Укрчастотнагляду» на право експлуатації радіоелектронного обладнання. Останнє, за словами Олійника, є адміністративним правопорушенням (стаття 146 Адмінкодексу). «Нині ми вимірюємо потужність вилученого радіотранслятора», — пояснив керівник центру і додав, що у фахівців є багато запитань, що стосуються, зокрема, безпеки роботи такого обладнання в приміщенні вузу, де його було встановлено. Жодного політичного підґрунтя в тому, що відбулося, він не вбачає.