Російський кандидат у президенти став гравцем української передвиборної кампанії
Генпрокуратура не встановила фактів протиправних дій стосовно кандидата у президенти РФ Івана Рибкіна на території України, заявив під час прес-конференції Генпрокурор Геннадій Васильєв.
Нагадаємо, що СБУ порушила кримінальну справу за фактом зникнення Івана Рибкіна. Це зроблено на прохання правоохоронних органів Росії, а також на підставі заяви самого Рибкіна, якого, мовляв, утримували в Києві насильно.
Замовив зникнення Рибкіна нібито Борис Березовський. А виконавцями виступили українські бізнесмени Сергій Безсмертний (брат народного депутата Романа Безсмертного) та Ігор Керез (помічник депутата Давида Жванії). С. Безсмертного та І. Кереза вже допитали і випустили під підписку про невиїзд. Тепер є наміри поспілкуватися з Давидом Жванією. Але, як повідомили у прес-службі СБУ, він чотири рази зігнорував повістку.
І тут постає багато запитань, на які досі немає відповідей. По-перше, коли Генпрокурор каже, що «фактів злочину немає», це означає, що їх справді немає, чи що вони з’являться, коли в цьому буде потреба? Останні події свідчать, що скандал з Рибкіним став частиною передвиборної кампанії в Україні. І головними фігурантами скандалу стали Давид Жванія, Роман Безсмертний і... Віктор Ющенко. Бо всі троє об’єднані одним блоком. «Все, що відбуватиметься до виборів, буде пов’язане з Ющенком, — заявила прес-секретар голови блоку Ірина Геращенко кореспонденту «ГУ». — Ми є свідками намагання розкрутити черговий скандал, і так чи інакше прив’язати до нього Ющенка. Я ще раз повторюю, що Віктор Андрійович не зустрічався і не спілкувався з паном Рибкіним під час перебування останнього в Києві. Щодо інших членів блоку, то не можу коментувати їхні особисті зустрічі».
Ми спробували зв’язатися з паном Жванією, але в прес-службі блоку нам повідомили, що він нині «поза зоною досяжності, але точно перебуває в Україні». Роман Безсмертний на лікарняному і теж недоступний для журналістів. «Людина хворіє, навіщо її турбувати», — заявили у прес-службі.
Уникнув коментарів і сам Іван Рибкін. Кореспондента «ГУ» цікавило, чи знає він про порушення кримінальної справи і пристрасті, які нині вирують в Україні. Ми чекали на відповідь Рибкіна так довго, як це було можливо. І не дочекалися. У прес-службі штабу повідомили також, що задовольнити нашу цікавість Рибкін не зможе ще протягом кількох днів. Нині він перебуває у Лондоні.