Чому кіт не рятувався втечею, а чіплявся за металевий паркан
Нікі чи Нікітич, як його називає вся родина, — такса нашого приятеля. На прогулянці, як кожен порядний пес, Нікітич не пропускає можливості поганяти кішок. Найцікавіше, що абсолютно не схильний до агресії, він вдовольняється умовною перемогою: наздогнав, злегка придавив, відпустив.
Під час чергової прогулянки довелося бачити, як великий дворовий кіт потрапив у пастку — кілька собак загнали його в куток під будинком. Звірі, котрі запекло гавкали, намагалися зломити волю пухнастого ворога. Авжеж, хлопець не дурень, мабуть, у дворових поєдинках ще і не таке бачив. Подітися йому, звичайно, не було куди і він відбивався: то один, то інший нападник отримував по носі могутньою котячою лапою. У найвідповідальніший момент з’явився «професіонал» (все-таки норний мисливець) — Нікітич. Він, не звертаючи уваги на нерішучих товаришів, маленький і в’юнкий, практично прослизнув між їхніми лапами в епіцентр подій і через кілька секунд клубок, котрий гарчав і шипів, покотився двором. На щастя, кіт вирвався і, зрозуміло, помчав світ за очі, пси відповідно — за ним.
Історія наближалася до розв’язки, бо вся ця юрба з «вусатим смугастим» на чолі підбігла до решітчастого металевого паркану. Ті, хто спостерігав, чудово розуміли: кіт прошмигне крізь огорожу, а переслідувачі залишаться, як кажуть, ні з чим. Щоправда, хазяїн Нікі все-таки дещо хвилювався. Нікітич, враховуючи його розміри, єдиний із «зграї» міг протиснутися слідом. Невелика біда, але спробуй його потім знайти вихідного дня за зачиненим парканом установи? Та  сталося несподіване. Кіт чи зовсім розгубився, чи виявився любителем гострих відчуттів, однак замість того, щоб подолати паркан і забути про погоню, як про страшний сон, він підстрибнув догори і завис, вчепившися лапами за огорожу! Але надійно триматися за метал йому, природно, не вдавалося — він то сповзав донизу, то знову на лапах підтягувався догори. Пси несамовито гавкали, мовляв, давай, приятелю, спускайся швидше. Зрештою, кіт звалився на землю, але хазяїни собак вчасно встигли підійти і розборонити своїх войовничих друзів.