За заслуги у відродженні духовності в Україні та утвердженні помісної Української православної церкви Київський патріархат УПЦ нагородив Міністра транспорту України, генерального директора Укрзалізниці Георгія Кірпу орденом святого рівноапостольного князя Володимира Великого ІІ ступеня.
Вручаючи нагороду, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, зокрема, сказав:
— Ми особливо цінуємо вашу допомогу у зведенні храмів, випуску духовної літератури, а також те, що під час різдвяних свят залізничники уже не перший рік безплатно перевозять дітей по Україні. Знаємо вас як енергійну людину, котра підняла економіку не лише на залізницях, а й посприяла її піднесенню в усій країні. Тож хай Господь додає вам духовних сил, щоб і надалі ви творили добро для людей.
Дякуючи за нагороду, Г. Кірпа зазначив: «Ми, як і ви, творимо й утверджуємо в житті добро, бо це основне покликання людей на землі...» Потім Георгій Миколайович подарував владиці Філарету велику ікону Казанської Божої матері, якій понад півтора століття.
Під час урочистостей Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет нагородив начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопишина орденом святого архістратига Михаїла — покровителя Києва, а начальників решти п’яти магістралей — орденами святого рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня.