Зауважив заступник Голови Верховної Ради України Олександр Зінченко, вітаючи лідера соціалістів Олександра Мороза з 60-річчям від дня народження. Він вручив ювілярові від імені керівництва парламенту Почесну грамоту ВР. Адже саме тоді, коли Олександр Мороз очолював Верховну Раду, було прийнято Конституцію нашої держави. Недаремно відомого політика вважають її батьком. А ще Олександр Зінченко наголосив на сімейній атмосфері творчого вечора відомого політика і державного діяча, який проходив у столичному Палаці культури та мистецтв.
І справді, 29 лютого для більшості глядачів постав зовсім інший Олександр Мороз. Передусім як сім’янин — батько і дід. А ще — ніжний лірик. Пісні на його слова у виконанні непрофесіоналів — його учня, нині керівника ремонтно-транспортного підприємства з Таращі Миколи Гриценка, декана факультету механізації Національної аграрної академії, який закінчив ювіляр, Ярослава Михайловича — звучали особливо свіжо і оригінально. У той момент автор рядків пошкодував, що їх не можна чути ні в передачах радіостанцій, ні на жодному музичному телеканалі. А найбільшу зливу оплесків здобули вихованці дитячої школи при танцювальному ансамблі імені Павла Вірського. Тим паче що на сцені свою майстерність разом з друзями показали внуки Олександра Мороза — Даяна і Олександр.
Зрозуміло, не обійшлося без політики. Адже нещодавно Соцпартія, очолювана ювіляром, влилася до Соціалістичного Інтернаціоналу і таким чином здобула світове визнання. Окрім того, у залі був відчутний вплив не тільки конституційної реформи, а й майбутніх президентських перегонів. Особливо у виступах таких відомих політиків, як Юлія Тимошенко, Петро Симоненко, соратників по парламентській фракції. Свої вітання на адресу ювіляра надіслав Президент України Леонід Кучма. А посол Швеції в Україні Оле Петерсон високо поцінував принципи, які завжди відстоював Олександр Мороз.