Сьогодні парламентарії мають прийняти рішення з обговорених раніше питань, які стосуються приватизації пакета акцій, що належить державі у статутному фонді ЗАТ «Укртатнафта». Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин під час погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій, груп і комітетів. А загалом за пропозиціями профільних комітетів Верховної Ради та Кабінету Міністрів цього пленарного тижня на розгляд депутатів винесено 100 законопроектів. Серед них, зазначив Володимир Литвин, три законопроекти, які Президент України визначив як невідкладні, та три документи, які уряд просить розглянути першочергово. Водночас, додав Голова парламенту, депутати розглянуть низку законопроектів, що стосуються соціальної політики.
У середу до порядку денного внесено низку питань з ратифікації міжнародних документів. А саме: проект закону про ратифікацію угоди про позику (проект «Видача державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвиток системи кадастру») між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку.
Проекти Цивільного процесуального та Кримінально-процесуального кодексів парламентарії розглядатимуть у четвер. Три проекти законів винесено на повторний розгляд з пропозиціями Президента: закони України «Про затвердження загальнодержавної програми розвитку малих міст», «Про внесення змін до статті 12 Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» та «Про правовий статус закордонних українців». Крім того, цього тижня депутати ухвалюватимуть рішення з обговорених раніше питань, зокрема, з проекту закону про зброю та проекти постанов про обрання суддів (апеляційних, місцевих та Вищого господарського суду України).
У п’ятницю розглядатимуть чотири альтернативні документи стосовно забезпечення рівності прав жінок та чоловіків. А також проекти закону про внесення змін до деяких законів України щодо примусового виселення найнезахищеніших верств населення із житлових приміщень.
На початку погоджувальної ради народні депутати вшанували пам’ять народного депутата Михайла Павловського.