Голова Комітету з питань свободи слова й інформації Верховної Ради Микола Томенко передав документи до Генпрокуратури
Частина матеріалів, яка, на думку колишнього радника українського посольства в Німеччині генерала Кравченка, доводить, що Голова СБУ і керівництво розвідки нібито віддають указівки своїм співробітникам за кордоном стежити за депутатами Верховної Ради з числа опозиції, за членами уряду, а також за депутатами Європарламенту і німецькими журналістами, — в Києві. Учора їх привіз в Україну з Берліна голова Комітету з питань свободи слова й інформації Верховної Ради Микола Томенко, який одразу після зустрічі з Валерієм Кравченко в студії радіостанції «Німецька хвиля» повідомив про це «ГУ»:
— Я одержав документи, як ми і домовлялися. Завтра (у п’ятницю. — Авт.) я їх передам до Генеральної прокуратури. Я не фахівець з розпоряджень СБУ, але цілком упевнений, що за бажання перевірити їх достовірність легко, оскільки на всіх розпорядженнях, які вже розшифровано, є чіткі вхідні і вихідні дані. Ми домовилися з Валерієм Кравченко, що він передає мені частину документів, і якщо справу відкриють і почнуть працювати, то він готовий передати інші документи. Він також готовий прибути до Київа для давання свідчень за умови відповідної гарантії безпеки і якщо справу розслідуватимуть, а не поховають.
— Яке у вас враження від зустрічі з генералом?
— Це людина, що хоче чесно працювати і яка чесно і професійно працювала. 
У прес-службі СБУ «ГУ» заявили, що не бояться документів Кравченка. «Ми готові надати Генпрокуратурі всі необхідні матеріали про свою діяльність у межах чинного українського законодавства», — заявила прес-секретар Голови Служби безпеки Марина Остапенко, додавши, що СБУ сама зініціювала Генпрокуратуру на перевірку своєї діяльності.
У прес-службі Генпрокуратури «ГУ» підтвердили, що в установленому порядку розглянуть матеріали, привезені Миколою Томенко з Берліна. Чому Генеральна прокуратура сама не відрядила за ними свого представника? Від коментарю цього питання прес-служба відмовилася, мовляв, не уповноважена. 
Для цілковитої картини хотілося б довідатися, чи зацікавлено МЗС у тім, щоб документи Кравченка розглянула Генпрокуратура. Крім керівника прес-служби Маркіяна Лубківського, відповісти на це запитання в прес-службі ніхто не зважився. А з Маркіяном Лубківським, який протягом вечора четверга і ранку п’ятниці, за словами співробітників прес-служби, увесь час перебував у міністра, «ГУ» зустрітися не вдалося. 
Учора в Києві на брифінгу Микола Томенко не оприлюднив документи, а лише зачитав фрагменти, щоб було ясно, про що йдеться, в чому зміст порушень. Він також повідомив, що передав документи до Генпрокуратури.
Томенко налаштований оптимістично: Генпрокуратура відкриває справу, потім буде звільнення співробітників, які давали генералові протизаконні накази. Крім того, СБУ надалі не використовуватиме зовнішню розвідку для стеження за громадянами України. «У мене складається враження, служба безпеки свято переконана, що робить добру справу», — заявив Томенко. Водночас він зазначив, що, можливо, справу спробують затягти.