Російське МЗС вимагає звільнити трьох своїх громадян, заарештованих у Катарі
Москва розкручує міжнародний скандал, пов’язаний з убивством екс-президента Чечні Зелімхана Яндарбієва. Уже тричі на Смоленську площу викликали Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Катар. 
На думку міністра закордонних справ РФ Ігоря Іванова, «росіяни перебували в Катарі на законних підставах і виконували без якихось порушень місцевого законодавства завдання інформаційно-аналітичного характеру, пов’язані з протидією міжнародному тероризму». Однак у спецслужб Катару інша думка. Вони офіційно заявили, що троє російських громадян, один із яких має дипломатичний паспорт, причетні до вбивства екс-президента Чечні Зелімхана Яндарбієва, котрого, як відомо, підірвали у власному джипі 13 лютого на півночі столиці Катару.
Московські спостерігачі зазначають два моменти, що непрямо свідчать про причетність російських спецслужб до вбивства Яндарбієва. По-перше, до цієї події в Ігоря Іванова, як і в усього МЗС, не спостерігалося такої активності у звільненні російських громадян, яких обвинувачують у злочинах у зарубіжних країнах. По-друге, екс-президента Чечні вбито відразу після вибуху в московському метро, внаслідок якого загинули десятки і поранено сотні людей. Саме в ці дні президент Росії Володимир Путін заявив, що «ми не підемо на переговори з терористами, а будемо їх знищувати».
Москва.