Футбол. Ліга чемпіонів-2003/2004. Перші матчі 1/8 фіналу. 24 лютого.
«Локомотив» (Росія, Москва) — «Монако» (Франція). 2:1. Голи: Ізмайлов, 32, Мамінов, 59 — Морієнтес, 69. Москва. Стадіон «Локомотив». 25 000 глядачів.
У столиці Росії ішов легенький сніг. Однак футбол був досить привабливий. Адже обидва суперники дуже старалися. Втім, господарі були активніші й перемогу заслужили. Понад те, «Локомотив» міг забити більше. Якби не такий жадібний був темношкірий «залізничник» Обіора, котрий і сам не влучив зблизька, і своєму партнерові Парксу, що був поряд, не дав шансу.
— Результатом я незадоволений, — сказав наставник москвичів Юрій Сьомін одразу по закінченні зустрічі. — Адже за небезпечними моментами в нас була чимала перевага. Обіора просто не мав права не забити в ситуації, в якій опинився під завісу зустрічі. Та й м’яча ми пропустили зі стандарту. Хоча дуже багато уваги приділили саме цьому аспекту гри. Бо чудово знали, що «Монако» вміє реалізовувати стандарти. З другого боку, я цілком задоволений самовіддачею і зарядженістю на боротьбу моїх футболістів. Вони зіграли гідно. І це тоді як у них не було серйозних спарингів у межсезоння. Тепер треба готуватися до наступного матчу. Вважаю, що в нас непогані шанси на вихід до чвертьфіналу...
Тренер французької команди Дідьє Дешам: «Нам дуже поталанило, якщо завважити всі голеві моменти «Локомотива». Ми вже сьогодні могли вилетіти з Ліги чемпіонів. Слава Богу, вдалося забити м’яча».
На запитання про причини невиразної гри «Монако» Дешам відповів, що причина цього — в «Локомотиві», котрий грав глибоко і швидко. «Мої гравці в першому таймі посувалися назад, якщо відверто, моментів у нас не було, форварди приймали м’яча, перебуваючи спиною до воріт. Лише у другому таймі нам вдалося пересунути гру ближче до воріт «Локомотива»...
«Баварія» (Німеччина, Мюнхен) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 1:1. Голи: Макай, 75 — Роберто Карлос, 83. Мюнхен. «Олімпіаштадіон». 59 000 глядачів.
І в Мюнхені було зимно, зі снігом. Господарі були трохи бойовитіші, з вищою концентрацією. Здавалося, що гол Макая вирішить долю поєдинку, до кінця якого залишалося не так уже й багато часу. Але «академіки» з Мадрида не знітилися і виправили становище. Вони повернулися додому в доброму гуморі. Адже на арені «Сантьяго Бернабеу» футболісти «Реала», немає сумніву, постараються домогтися бажаного.
Хоча і «Баварію» не назвеш компанією хлопчиків для побиття. Тим паче що в чемпіонаті бундесліги вони, найвірогідніше, вже не наздоженуть «Вердера» (розрив між ними — сім очок). Кажуть, що навіть президент «Баварії» Франц Беккенбауер уже привітав бременців з чемпіонством. Хоча до фінішу ще тринадцять турів. Тому баварці з усіх сил старатимуться реабілітуватися завдяки успіхам у Лізі чемпіонів.
«Спарта» (Чехія, Прага) — «Мілан» (Італія). 0:0. Прага. «Тойота Арена». 20 640 глядачів.
Італійський клуб зробив півсправи: здобув нічию на виїзді. Але Шевченкові з товаришами варто не втрачати пильності. Й з усією серйозністю та відповідальністю поставитися до поєдинку-відповіді. «Спарта» — дуже небезпечний суперник.
«Сельта» (Іспанія, Віго) — «Арсенал» (Англія, Лондон). 2:3. Голи: Еду, 27, Хосе Ігнасіо, 64 — Еду, 18, 58, Пірес, 80. Віго. Стадіон «Балаїдос». 35 000 глядачів.
Це треба таке, щоб в обох командах виступали гравці з однаковим іменем. Жодного там другого імені та по батькові, просто Еду. І обоє були надто помітні, забивали. Але лондонський Еду — більше. А його «Арсенал» зробив вагому заявку на вихід до чвертьфіналу.
Підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.