Конституційна угода є свідченням того, що загальнонаціональні інтереси стали вище за партійні. Про це заявив Президент України Леонід Кучма під час вчорашньої прес-конференції. Він зазначив, що високо цінує політиків, які зважилися на такий компроміс.
Глава держави переконаний, що конституційну реформу вдасться завершити до президентських виборів, і невдовзі розпочнеться її другий етап. Найближчим часом, наголосив Леонід Кучма, з’являться конкретні пропозиції вже стосовно судової реформи і місцевого самоврядування. «Віктор Янукович очолюватиме Кабінет Міністрів до жовтневих президентських виборів», — резюмував глава держави. Він переконаний, що більшості вдасться висунути єдиного кандидата.
А останні заяви колишнього генерала СБУ Валерія Кравченка про завдання від Служби безпеки стежити за опозиційними політиками за кордоном Президент України назвав «дурницями», за якими стоять лише особисті амбіції і пусті звинувачення. Матеріалів, які Кравченко має намір передати українським парламентаріям і Генеральній прокуратурі, за словами Президента, взагалі не існує. А рішення про «декедебізацію», яке готувалося протягом кількох місяців, випадково збіглося із заявами Кравченка, — пояснив Леонід Кучма.