Прапорщик замінував «Москвича», щоб той не дістався ані дружині, ані коханці
Ця історія сталася не так давно в одному з гарнізонів на півночі України і вразила, кажуть, весь особовий склад і членів їх сімей. Жив-був собі прапорщик, тіснився в кімнатці гуртожитку при військовій частині з дружиною, вічно невдоволеною житловими умовами, маленькою зарплатою чоловіка, а головне — відсутністю хоч якихось перспектив. На службі наш воїн не надто відзначався, і єдине, що про нього могли сказати колеги, — нещасливе у молодого вояки було сімейне життя. І ось після чергового скандалу з традиційним для наших країв биттям посуду, прапорщик взяв та й пішов з дому. Теж річ звичайна.
Варто сказати, що за роки служби наш герой тільки й нажив путнього майна, що не першої свіжості автомобіль «Москвич». Єдина, так би мовити, втіха. Покинувши жінку, прапорщик спершу ночував то в казармі, то, бувало, й у своїй машині, котру, не маючи гаража, паркував на стоянці біля автопарку частини. А потім почав щезати після служби в невідомому напрямку. Гарнізон живе зазвичай в режимі села — всі одне про одного все знають. Так і тут: скоро пішла чутка, що прапорщик переселився до коханки. Законна жінка не втрачала надії повернути чоловіка-невдаху, взялася підстерігати прапорщика біля КПП й влаштовувала публічні істерики на потіху мешканцям гарнізону. Прапорщик на це не зважав, але чомусь і не подавав на розлучення з колишньою благовірною.
Нарешті, до справи взялось командування частини, хоча нині про мораль військовослужбовця у позаслужбовий час не заведено надто дбати.
Прапорщик став дибки. Після чергової, як кажуть у військах, індивідуально-виховної бесіди він нагрубіянив командирові. А коли той вдався до «командирського голосу» й пригрозив серйозними неприємностями по службі, прапорщик зловісно пообіцяв: «Ну, я вам усім покажу!» Після чого подався на госпдвір і там за свинарником застрелився.
Звісно, в гарнізоні не розуміли: що то за помста така, кому він що «показав»? Однак тут історія лише починається. Жінка невдовзі зібралася продати машину, котра так собі й іржавіла на стоянці автопарку. І тут на сцені з’явилася інша дама, коханка самогубця, з документами, за якими машину прапорщик подарував їй. Після бурхливої сцени за участю двох представниць слабкої статі (ви можете легко уявити собі це вражаюче видовище) полюбовниця з присутнім тут-таки братом попрямувала до машини. Доки коханка відбивала атаки розлюченої жінки, котра рвалася до «Москвича», що вислизав з рук, брат відчинив дверцята машини. І тут прогримів вибух...
Лише дивом ніхто дуже не постраждав, учасників подій тільки трохи подряпало. Сапери обстежили машину, та більше «сюрпризів» не знайшли. Вирішили, що машину прапорщик замінував ручною гранатою Ф-1. Сама машина ремонту не підлягала.