Рішенням від 20 лютого Луцький міський суд позбавив Івана Дзямулича — начальника управління освіти і науки облдержадміністрації — депутатських повноважень.
За результатами проведених 8 лютого виборів до обласної ради по багатомандатному виборчому округу №19 Іван Дзямулич випередив єдиного узгодженого кандидата від блоку «Наша Україна» та БЮТ Богдана Шибу на 437 голосів.
11 лютого 2004 року до Луцького міського суду звернувся народний депутат Володимир Бондар як довірена особа Богдана Шиби, щодо скасування рішення територіальної виборчої комісії про результати голосування і підсумки виборів. Свою скаргу він мотивував тим, що під час проведення передвиборної агітації було порушено Закон України «Про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів». Зокрема, п.2. ст.36 цього закону про заборону агітації посадовими особами органів влади та місцевого самоврядування. Так, 5 лютого в обласних газетах «Волинь», «Віче» та «Досвітня зоря» було опубліковано агітаційне звернення за підписами Є. Олеся — начальника управління сільського господарства та продовольства Турійської райдержадміністрації, та М. Брегіна — начальника головного управління освіти та науки Львівської облдержадміністрації. Сукупний наклад зазначених видань зі згаданими публікаціями перевищував 100 тисяч примірників.
У ході судового засідання підтвердилися факти участі у передвиборній агітації за кандидата в депутати І. Дзямулича начальника Турійського райвідділу освіти М. Панасюка, використання кандидатом у депутати І. Дзямуличем свого службового становища, виклику в робочий час до райвідділу освіти депутатів районної ради — вчителів. Встановлено також, що кандидат у депутати І. Дзямулич під час передвиборної кампанії, перебуваючи у відпустці, використовував службовий транспорт. Ця обставина підтверджена відповідним наказом та платіжним дорученням №3 від 6 лютого 2004 року, з якого видно, що І. Дзямулич, як кандидат у депутати, перерахував централізованій бухгалтерії підпорядкованого йому управління кошти за транспортні послуги.
Беручи до уваги встановлену судом наявність обставин, наведених у скарзі і підтверджених показаннями свідків та письмовими доказами, суд дійшов висновку, що ці порушення вплинули на результати виборів, а тому скарга підлягає задоволенню.
Суд скасував рішення обласної територіальної виборчої комісії від 9 лютого 2004 року, яким визнано обраним депутатом Волинської обласної ради в багатомандатному виборчому округу №19 Дзямулича Івана Васильовича. Обласну територіальну виборчу комісію зобов’язано вчинити дії відповідно до вимог Закону України «Про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів». Рішення суду є остаточним і оскарженню не підлягає.
За словами довіреної особи Богдана Шиби, народного депутата України Володимира Бондаря, такого жорсткого адміністративного ресурсу, який було застосовано на цих виборах, він на Волині ще не спостерігав.
23 лютого відбулося засідання територіальної виборчої комісії, яка виконала рішення Луцького міського суду.
Волинська область.