Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з членом Палати Лордів Парламенту Великої Британії, керівником Центру глобальних досліджень у Великій Британії лордом Робертом Скідельським. Під час зустрічі сторони обмінялися думками про процеси, які відбуваються в Україні, Європі та світі. Як повідомила після зустрічі керівник прес-служби Верховної Ради Вікторія Шведова, пан Скідельський заявив, що очолювана ним структура зацікавлена у зміцненні зв’язків між парламентами України та Великої Британії.

За його словами, центр хоче донести до британців об’єктивну інформацію про Україну. На пропозицію Володимира Литвина проводити більше «круглих столів» і міжнародних симпозіумів, під час яких можна було б розкрити потенціал, який має Україна, лорд Скідельський запропонував організувати такий «круглий стіл» у Лондоні. І пообіцяв, що його буде проведено на найвищому рівні. Як зауважив Володимир Литвин, той факт, що в роботі Центру глобальних досліджень бере участь колишній прем’єр-міністр Великої Британії Маргарет Тетчер, є «найвищою оцінкою роботи цієї інституції». 

Під час зустрічі сторони також торкнулися проблеми запобігання поширенню міжнародного тероризму. Відповідаючи на запитання пана Скідельського, Володимир Литвин зауважив, що український миротворчий контингент до Іраку було направлено «не для того, щоб сподобатися США або окремим країнам Європейського союзу». Це рішення було стратегічно правильне з огляду на процеси, які відбуваються в Європі і світі. 

На прохання пана Скідельського Голова Верховної Ради виклав основні етапи політичної реформи, яка відбувається в Україні. Водночас він зауважив: «Ми виконали головне завдання — створення каркасу держави». Тепер «якщо ми хочемо наповнити каркас держави демократичним, цивілізованим змістом, то повинні використовувати нові інструменти».