Під час міжнародної конференції «Рада Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації: досвід десятиліття, підсумки і перспективи», яка відбулася 19 лютого 2004 року в Москві, заступник Голови Верховної Ради України Олександр Зінченко зустрівся з Головою Ради Федерації Федеральних Зборів РФ Сергієм Мироновим.
Як повідомляє інформуправління ВР, під час зустрічі було обговорено широке коло питань про підвищення якості двостороннього міжпарламентського співробітництва і створення умов для ефективного розв’язання проблем. О. Зінченко і С. Миронов позитивно оцінили нинішній етап відносин між парламентами України та Росії, для якого, на їх погляд, характерний дедалі більший вплив законодавців на політичні й економічні процеси в обох країнах.
Співрозмовники особливо підкреслили необхідність активізувати роботу в рамках Міжпарламентської комісії Верховної Ради України та Федеральних Зборів Російської Федерації зі співробітництва. О. Зінченко і С. Миронов проінформували один одного про реалізацію спільних проектів на рівні парламентів. Йшлося насамперед про синхронне створення законодавчого забезпечення реформування податкової системи, стабілізації системи державного управління, соціальної політики, підтримки та розвитку високих технологій (літакобудування, космос, зв’язок, транспорт). Під час розмови вони також обговорили питання планування міжнародної міжпарламентської діяльності, роль парламентів обох країн в євроінтеграційних процесах та вступ до ВТО.