Український парламент робитиме все для того, щоб статус судді відповідав своєму високому покликанню. Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин під час вручення посвідчень суддям після їх обрання парламентом безстроково. Він відзначив, що пропозиція обмежити строк повноважень суддів до 10 років призвела б до того, що служителі Феміди опинилися б у «підвішеному» стані. «Суддя має бути матеріально незалежним, а суд — матеріально забезпеченим», — сказав Володимир Литвин.
Глава парламенту зізнався присутнім, що завжди вболіває за проходження питань про безстрокове обрання суддів у Верховній Раді. А те, що в народних депутатів часто виникає дуже багато запитань до суддів і не всі кандидатури одразу затверджують у парламенті, свідчить про те, що Верховна Рада — дуже складний механізм. А депутатський корпус — це зріз українського суспільства.
Володимир Литвин привітав обраних безстроково суддів з тим, що вони пройшли нелегке випробування і побажав успіхів у їхній подальшій нелегкій роботі. «Адже кожен суддя — і лікар-хірург, і педагог в одній особі, він повинен і виховувати і зцілювати одночасно».
Глава парламенту побажав успіхів і, звичайно, міцного здоров’я.