Учора в Українському домі лідери депутатських фракцій і груп, що входять до парламентської більшості, та представники деяких партій підписали угоду про cтворення широкої коаліції демократичних сил.
Політичні сили України, які ініціювали у грудні минулого року створення парламентсько-урядової коаліції і оформлення її в широку коаліцію, заявили, що єдиною причиною такого кроку для них став намір «істотно покращити якість життя кожного громадянина». Про це йдеться у зверненні до співвітчизників. Політичні сили, що підписали документ, зобов’язуються реалізувати завдання першого етапу політичної реформи — зробити політичну систему України досконалішою, такою, що наблизить її до загальноєвропейських стандартів і норм.
А також — виступити єдиною широкою коаліцією всіх патріотичних і прогресивних сил на парламентських виборах і виборах до органів місцевого самоврядування в 2006 році.
Як заявив представник Партії регіонів В. Коновалюк, є порозуміння з висунення єдиного кандидата на пост Президента. Ним може бути діючий Прем’єр-міністр. Очолюваний Віктором Януковичем уряд працює стабільно, є значні позитивні зрушення в економіці.