Вечірнє засідання 17 лютого
З низки обговорених і прийнятих законодавчих актів варто виокремити рішення, ухвалене 393 голосами народних депутатів, про продовження дії пункту 6 постанови Верховної Ради «Про земельну реформу». Станом на січень 2004 року в Україні мають право на приватизацію земельних ділянок 13 млн. 270 тис. громадян. Як поінформувала народний депутат Катерина Ващук, з них лише три мільйони скористалися своїм правом на оформлення власності на земельні ділянки і отримали відповідні державні акти замість сертифікатів.
Залишилося багато людей, які не встигли переоформити, приватизувати та отримати документи на приватну земельну власність. Тим часом дія попередньої постанови про земельну реформу закінчилася 
1 січня 2004 року. Це стосується городів, дач, садів, земельних часток-паїв тощо.
Майже одностайним голосуванням народні депутати продовжили цей термін до 1 січня 2008 року.
Сесія розглянула проект змін до Закону України «Про врегулювання заборгованості за вкладами фізичних осіб-вкладників та інших кредиторів Акціонерного комерційного банку «Україна» (щодо розрахунків з кредиторами третьої черги). Аналогічний законопроект розглянуто також і щодо врегулювання заборгованості за вкладами фізичних осіб-вкладників комерційного акціонерного банку «Слов’янський».
Доповідач народний депутат Микола Нощенко повідомив, що на сьогодні вимоги кредиторів банку «Україна» третьої черги становлять 919 млн. гривень. Законопроект передбачає, щоб виділити найменш соціально захищених і розрахуватися з ними насамперед. Це — благодійні організації, лікарні, середні школи, дитячі заклади, районні та сільські ради, фермерські господарства, релігійні організації тощо. Загалом 25 відсотків від 57 тисяч вкладників-кредиторів. Для цього потрібно 49 млн. гривень. Нині на рахунку ліквідатора назбиралося 54 млн. гривень.
Законопроект також передбачає низку заходів, які сприятимуть максимальному нагромадженню ліквідаційної маси, тобто «живих» грошей. Щоб злісні боржники банку «Україна», які свого часу брали кредит великими сумами, не сподівалися, що ці борги спишуть після закінчення ліквідаційної процедури.
Приблизно така ж ситуація склалася і з банком «Слов’янський». Тут незадоволені вимоги фізичних осіб становлять понад 30 млн. грн., доповів народний депутат Юрій Артеменко. Серед вкладників 1253 особи зберігали в банку гроші на суму до 50 тис. грн.
Їхні вимоги пропонується задовольнити відразу. 167 вкладників тримали заощадження в сумі понад 50 тис. грн. З ними розраховуватимуться пропорційно з погашенням зобов’язань банку перед своїми працівниками.
Обидва законопроекти прийняті за основу більш як 400 голосами.
Народні депутати ухвалили рішення ще з цілої низки важливих законодавчих актів. Серед них —законопроекти про внесення змін до Митного кодексу України (щодо ввезення устаткування та матеріалів для будівництва і ремонту суден); про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації; постанови про внесення змін до деяких статей Регламенту Верховної Ради та інші.