Легка атлетика

Карлсруе (Німеччина). Міжнародний турнір. Іван Гешко з Чернівців став переможцем, вигравши забіг на 1500 метрів. Його результат —3.35,15. До речі, український спортовець випередив традиційно сильних бігунів з Африки: алжирця Алі Саїді-Саїфа та кенійця Майка Туу.
Приємно, що не тільки Іван порадував нас на цих змаганнях. «Срібло» здобула стрибунка у висоту Віта Паламар. А бронзовими призерами стали Сергій Лебідь (біг на 3000 метрів), Олена Говорова (потрійний стрибок) та Ірина Михальченко (стрибки у висоту).
Футбол
Щедрість Каддафі
У ці дні наша увага з відомих причин була прикута до Лівії, де грали наші збірні. Але в цій країні на півночі Африки відбулася ще одна цікава подія. Тут готові надати дванадцять мільярдів доларів на організацію чемпіонату світу з футболу 2010 року. Про це в інтерв’ю арабським ЗМІ заявив Сааді Каддафі, син лідера Лівії Муамара Каддафі. За його словами, на ці гроші Лівія зможе створити потрібну спортивну інфраструктуру і забезпечити всі умови для гостей чемпіонату. 30-річний Каддафі-син — професіональний футболіст, виступає за італійський клуб Серії А «Перуджа». Нещодавно його дискваліфікували на три місяці за застосування допінгу.
Свого часу президент ФІФА Зеп Блаттер пообіцяв Чорному континенту світовий чемпіонат 2010 року. Отже, Лівія, Туніс, ПАР, Марокко та Єгипет уже висунули свої кандидатури. Але господаря турніру ФІФА оголосить 15 травня 2004 року.
«Дніпро» готується
В Іспанії футболісти дніпропетровського «Дніпра» ретельно готуються до матчу Кубка УЄФА проти марсельського «Олімпіка» (відбудеться 26 лютого у Франції). А позавчора дніпряни провели черговий контрольний поєдинок, в якому мінімально поступилися (0:1) клубові російської cуперліги — «Сатурну» з Раменського. Єдиного м’яча забив Бистров, 65. «Дніпро»: Кернозенко, Матюхін (Семочко, 8, Мотуз, 80), Радченко, Грицай, Михайленко (Максим’юк, 46), Русол, Назаренко, Шелаєв (Кравченко, 67), Ротань, Рикун (Попович, 76), Костишин (Антонов, 46, Валяєв, 75).
Баскетбол
Надія помирає...
Євроліга ФІБА. 1/8 фіналу. Перший матч. «Азовмаш» (Україна, Маріуполь) — «Маруссі» (Греція, Афіни). 70:76. Лише перемога азовців з будь-яким рахунком у повторній зустрічі (20 лютого) не згубить нашій надії. Лише тоді можливий третій поєдинок у Маріуполі (25 лютого)...
Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.