Настав час купувати нову сковорідку? Нині в моді посуд з тефлоновим покриттям. Ціна кусюча, але навіть найдешевші сковороди з антипригарним покриттям служитимуть щонайменше три роки. Сковорідки серії «Резистал» мають стільникову структуру внутрішнього покриття — з так званими боріздками для теплорозподілу. Вищі класом — «Арматал» — мають структуру, що нагадує наждачний папір, а найдорожчі — «Інтреграл» мають особливо товсте дно і міцне покриття. Дорога сковорідка прослужить понад десятиліття.
Купуючи тефлонову сковорідку, остерігайтеся підробок. Пам’ятайте: виріб має важити не менше 500 грамів. Легший — виготовлено зі сплавів легких металів. Така сковорідка від нагрівання може деформуватися, і цінне покриття потріскається. Стінки сковороди мають бути завтовшки щонайменше три міліметри. Якщо ручку прикріплено з внутрішньої сторони — виріб «підвального» виробництва. Покриття тефлонової сковорідки має бути абсолютно рівне. Гладке дно, покрите вогнестійкою емаллю, призначене для електроплит, а ребристе, зі спіралеподібним малюнком — для газових.
Нову сковороду промийте з миючим засобом, висушіть і лише потім ставте на вогонь. Тефлонове покриття на виріб напилюють, тож під час готування користуйтеся дерев’яними лопатками та ложками.