Ранкове засідання 17 лютого
З такими високими критеріями підходили народні депутати до розгляду на ранковому засіданні питання припинення повноважень членів Центральної виборчої комісії та призначення на ці посади нових кандидатів.
Сесія погодилася з пропозицією Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розділити обговорення на дві частини. Спочатку прийняти рішення про припинення повноважень членів ЦВК, а потім перейти до призначення нових кандидатур. З першої частини було прийнято дві постанови. Одна — про припинення повноважень члена ЦВК Миколи Дем’яненка у зв’язку зі смертю, друга — про припинення повноважень у зв’язку із закінченням встановленого законом терміну Віктора Алсуф’єва, Олександра Гашицького, Ярослава Давидовича, Миколи Коваля, Михайла Рябця, Василя Співака. Та у зв’язку із виходом на пенсію Ренольда Давидова, Валентини Данилюк, Олександра Нильги, Галини Старовойтової, Людмили Татарнікової. Отже, склад ЦВК змінюється більш ніж на дві третини.
З другої частини цього питання доповідав постійний представник Президента України у Верховній Раді Олександр Задорожній, який поінформував, що Президент Леонід Кучма відповідно до Конституції вніс свої пропозиції про призначення на посаду нових членів ЦВК. Ці пропозиції, зазначив у своїй співдоповіді голова Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Анатолій Матвієнко, розглянуті на засіданні комітету. Його члени погодилися не висловлювати позицію, підтримувати чи не підтримувати запропоновані кандидатури, а рекомендувати їх для обговорення на сесії. При цьому встановити такий порядок розгляду зазначеного питання, яким, зокрема, передбачити: виступ кожного кандидата на посаду члена ЦВК; відповіді кандидата на запитання; обговорення кандидатур представниками від депутатських фракцій і груп; провести голосування з кожної кандидатури окремо шляхом відкритого поіменного голосування картками; прийняти постанови Верховної Ради України про призначення на посаду члена ЦВК з кожної кандидатури окремо. З неістотними поправками такий порядок сесія схвалила. До перерви кандидати на посаду членів ЦВК Валерій Бондік, Ярослав Давидович, Юрій Донченко, Валентина Завалевська, Володимир Заплатинський, Ігор Качур, Сергій Ківалов, Руслан Князевич, Михайло Охендовський, Броніслав Райковський, Броніслав Стичинський, Ігор Толкачов відповідали на запитання народних депутатів.
Після перерви обговорення тривало.
У результаті голосування членами ЦВК обрані Валерій Бондік, Ярослав Давидович, Юрій Донченко, Валентина Завалевська, Володимир Заплатинський, Ігор Качур, Сергій Ківалов, Руслан Князевич, Михайло Охендовський, Броніслав Райковський. Не набрали голосів Броніслав Стичинський та Ігор Толкачов. Голова Верховної Ради Володимир Литвин сердечно привітав нових членів ЦВК і побажав їм успіхів у роботі на користь держави.
Народні депутати поздоровили з днем народження свого колегу  Сергія Ратушняка.