Голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету, народний депутат Петро Порошенко відхиляє звинувачення Державної податкової адміністрації в несплаті податків, які нібито мали місце. «Ці дані не мають підгрунтя й націлені на те, щоб завадити моїй діяльності як народного депутата та керівника бюджетного комітету», — наголосив П. Порошенко. «Ми розцінюємо це питання як політичний тиск. І я впевнений, що це лише початок», — зазначив депутат.
Нагадаємо: минулого тижня заступник голови ДПА Юрій Гриб заявив, що в податкової є підстави для порушення кримінальної справи щодо деяких підприємств, пов’язаних з іменем Петра Порошенка (зокрема, концерн «Укрпромінвест», Луцький автомобільний завод, корпорація Roshen, Радомишльський пивзавод).
Водночас парламентарій повідомив, що направив до Генеральної прокуратури заяву, в якій звинувачує Ю. Гриба за ст. 344 і 364 Кримінального кодексу України: «втручання в діяльність державного діяча з використанням службового становища» і «зловживання владою». Інформація, оприлюднена Ю. Грибом, за словами П. Порошенка, завдала йому «значної шкоди, принизила його честь і гідність».
Як «неоднозначну, непросту і неприємну» охарактеризував ситуацію навколо перевірок підприємств, які пов’язують з іменем П. Порошенка, Перший заступник Голови ВР Адам Мартинюк. На його думку, сьогодні «навряд чи можна знайти бодай одну комерційну структуру, яка не порушувала б законів», і додав, що на «99 відсотків у цій ситуації, скоріш за все, виявиться правою ДПА».
Вл. інф.