Відкликати з Верховної Ради проект Трудового кодексу вимагає Дніпропетровська міжгалузева рада профспілок. Звернення підтримали й лідери місцевих політичних партій, представлених у парламенті.
Хоча профспілками України було внесено більш як сто пропозицій і змін до законопроекту — практично всі вони залишилися неврахованими. До того ж пропонований документ звужує права та гарантії найманих працівників, а натомість розширює права роботодавців.
— Проект містить норми, за якими роботодавці можуть в односторонньому порядку звільняти або карати своїх працівників, — повідомив кореспонденту «ГУ» заступник голови обласного профоб’єднання Георгій Скляров. — Скажімо, передбачається звільнення з роботи вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до трьох років. А також одиноких матерів навіть за умови, що у них є діти до 14 років або діти-інваліди. Таке і в жахливому сні не побачиш!
Водночас проект Трудового кодексу явно дбає про те, щоб самі роботодавці «почувалися набагато вільніше» у стосунках з найманими працівниками. І майже зводить нанівець роль профспілок у справі захисту інтересів трудящих. 
 
Дніпропетровськ.