13 і 14 лютого на Житомирщині відбулися дні парламентської фракції Аграрної партії України. Крім народних депутатів, у них брали участь віце-прем’єр-міністр Іван Кириленко, представники Мінагрополітики, відомі аграрники — науковці і виробничники, а також депутати місцевих рад і керівники регіональних органів влади. Через обласне радіо мешканці Житомирщини мали змогу звернутися по консультації з проблем, які виникають у них у зв’язку з проведенням аграрної реформи.
Найбільше селян хвилювала перспектива віддавати 13 відсотків від доходів, які дає їм власна корова. Річ у тім, що область належить до лідерів за чисельністю молочного стада, зокрема і в підсобних господарствах селян. Обласна рада вже тривалий час тримає під своєю опікою заготівлю молока від населення. Це дає свої результати. Якщо 1998 року переробні підприємства закупили в селян 36 тисяч тонн молока, то минулого — вже 172 тисячі тони. Це забезпечує роботою кілька тисяч працівників молокопереробних підприємств, які сплачують до бюджету чималі суми.
Лідер фракції АПУ Катерина Ващук, нагадавши про диспаритет цін, запевнила: «Ніхто прибутків із селянського двору не оподатковуватиме, бо перш ніж рахувати доходи, треба було б оцінити затрати». Тому «аморальний» закон, який передбачає оподаткування підсобного селянського господарства, не має права на існування». І зауважила: «За всієї поваги до податкової адміністрації хочеться сказати: не там шукаєте гроші».
 
Житомирська область.