Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся із президентом організації «Трансатлантичні партнери проти СНІДу» Джоном Тедстромом. Ця незалежна неурядова організація мобілізує політичні, громадські, наукові й економічні ресурси Американського та Європейського континентів у боротьбі проти швидкого поширення ВІЛ/СНІДу в Україні, Росії і сусідніх країнах. Учора під час зустрічі головною темою розмови стала ситуація з епідемією ВІЛ/СНІДу в нашій державі і шляхи протидії розповсюдженню цього захворювання.
Як повідомила керівник прес-служби ВР Вікторія Шведова, на зустрічі Володимир Литвин зауважив, що «наразі ця проблема надзвичайно важлива для України, тому що ВІЛ/СНІД на одному з перших місць за швидкістю зростання захворювання». Він також зауважив, що фінансове забезпечення боротьби зі СНІДом не відповідає реальним потребам. На думку Голови ВР, треба тісніше координувати зусилля українських структур, які опікуються цією проблемою, з міжнародними організаціями. 
 Цю думку підтримав і пан Тедстер. Він також повідомив, що темпи поширення цієї хвороби настільки швидкі, що можуть навіть загрожувати національній безпеці нашої країни. Тому протягом найближчого місяця його організація відкриє свій офіс (подібний є в Росії).
У свою чергу Володимир Литвин заявив, що Верховна Рада має скористатися з прикладу російських колег і створити в своїх стінах міжфракційне об’єднання, яке опікуватиметься згаданими вище проблемами, і пообіцяв виступити з такою ініціативою.