Як нам повідомили у прес-службі ФФУ, 16 лютого в Кончі-Заспі відбудеться традиційний день відкритих дверей в національній команді України.
А днем раніше до тренувального центру київського «Динамо» почнуть прибувати футболісти збірної для підготовки до товариського поєдинку в Лівії проти місцевої збірної.
На час написання цього матеріалу нам було відомо, що Олег Блохін та його помічники мали намір викликати на збір майже тридцять гравців.
На запитання, чому спаринг-партнером обрали саме команду України, в Лівійській федерації футболу відповіли так:
— Наші країни мають дружні стосунки. Зрозуміло, що охоче розширюватимемо і спортивні контакти. Про те, що футбол у вас і в нас має велику популярність, либонь, і казати не варто. Тому з радістю зголосилися на проведення такої зустрічі в нашій столиці.
Звичайно, шкода, що у складі українців наші вболівальники не побачать Андрія Шевченка. Адже нападник «Мілана» популярний в Лівії. Хоча ми знаємо, що у збірній України є чимало висококласних майстрів.
— А хто гратиме за вашу команду?
— Її складено переважно з футболістів, які виступають у національному чемпіонаті. Хоча в нашій збірній є кілька гравців, котрі грають у зарубіжних клубах: Аль-Сааді Кадаффі — в італійській «Перуджі», в Тунісі — Тарік Таїб і Хаммалі, а Джиад Монтасер виступає за команду італійської Серії В.
Поєдинок молодіжних збірних Лівії та України обслуговуватиме бригада місцевих рефері, а матч національних команд доручено провести суддям ФІФА з Марокко.
...До цього додамо, що матч Лівія—Україна 18 лютого у прямому ефірі планує транслювати телеканал «Інтер» (19.55). Показ відеозапису зустрічі «молодіжок» почнеться о 00.25 (обидві трансляції — за київським часом).