«Нині є три найкращі професії: посол, депутат (але це не професія, а стан душі) і ректор, — зауважив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на відкритті виставки графічних творів Андрія Чебикіна «Світ гармонії». — Обіймаючи поважну посаду ректора, Андрій Чебикін зміг зберегти творчий політ і навчає своїх студентів, як жити у мистецтві.»
А. Чебикін — народний художник України, заслужений діяч мистецтв, ректор Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури — понад 30 років працює в жанрі художньої графіки. Представлені роботи, переважно чорно-білі, справляють дивовижне враження — вони вишукані й лаконічні водночас.
На думку В. Литвина, навіть побіжний погляд на виставку свідчить про те, що потрібно переконати Шевченківський комітет нагородити А. Чебикіна найвищою державною премією. Адже саме за цю серію картин автора номіновано на здобуття нагороди.
До того ж автор цього дня отримав ще один подарунок — побачила світ книжка Олександра Федорчука «Андрій Чебикін — крила щедрої душі», в якій представлено твори художника. Отримати таке видання за життя —велике щастя для художника, — впевнений автор картин.