У четвер Президент України Леонід Кучма заявив на прес-конференції у Варшаві після зустрічі зі своїм польським колегою, що під час реалізації конституційної реформи глава держави залишиться впливовою фігурою і матиме істотні повноваження. 

Він також сказав, що, будучи головою Ради національної безпеки й оборони, Президент зможе впливати на прийняття державних рішень, у тім числі кадрових. У свою чергу, президент Польщі Олександр Квасневський повідомив, що від Леоніда Кучми довідався про хід конституційної реформи. Сторони також обговорили і майбутні президентські вибори в Україні, і Олександр Квасневський повідомив, що одержав запевнення від глави української держави, що вибори-2004 в Україні будуть демократичні, прозорі, з рівним доступом кандидатів до ЗМІ. «Польща уважно спостерігатиме за тим, щоб вибори привели до обрання людини, яка продовжуватиме проєвропейську політику України і підтримуватиме високий рівень україно-польських відносин», — заявив польський президент.

Крім того, на прес-конференції було заявлено, що в українських і польських фірм — високі шанси одержати контракти на відновлення Іраку. А також про те, що Казахстан, Азербайджан, Україна, Росія, Польща і ЄС обговорять плани консорціуму з добудування нафтопроводу «Одеса—Броди».