У понеділок, 16 лютого, планується підписання угоди стосовно політичної реформи. Про це повідомив координатор парламентської більшості Степан Гавриш. За його словами, проект угоди складається з двох частин.

У першій частині йдеться про домовленості, потрібні для того, щоб проголосувати зміни до Конституції України більш як 300 голосами: прийняття закону про вибори до Верховної Ради на пропорційній основі, постанову про проведення виборів Президента України у жовтні 2004 року, постанову про процедуру розгляду проекту конституційних змін № 4105 під час його остаточного схвалення.
У другій частині — про так звані технічні закони, які також треба прийняти парламенту до внесення змін до Конституції. Це, зокрема, закони про вибори Президента України (в якому буде зменшено термін виборчої кампанії зі 180 до 120 днів), про Кабінет Міністрів, місцеве самоврядування, про Центральну виборчу комісію, реєстр виборців, всеукраїнський референдум. За проектом угоди політичні сили у парламенті зобов’язуються також вирішувати всі спірні питання шляхом переговорів, а не блокувати роботу Верховної Ради.
Степан Гавриш заявив, що парламентська більшість «на 100 відсотків готова підписати цю угоду». Її готові підтримати комуністи та соціалісти. До речі, текст політичної угоди, зазначив С. Гавриш, на 80 відсотків складається із пропозицій лідера соціалістів Олександра Мороза. Соціалісти також наполягають врахувати їхні побажання і під час призначення членів ЦВК. «Наша Україна» поки що приймає угоду із застереженнями. Представник фракції блоку Віктора Ющенка Микола Катеринчук під час засідання робочої групи назвав угоду «прийнятною за винятком дрібниць». Однак фракція БЮТ досі налаштована блокувати хід політичної реформи у парламенті.