Щиро вітаю вас з 60-річчям переможного завершення Корсунь-Шевченківської битви, яка по праву дістала назву «другий Сталінград».
Ця визначна дата ввібрала в себе подих минулого та барви оновленого життя. У небаченому за своїми масштабами військовому протиборстві прославили себе тисячі й тисячі захисників Вітчизни. За мужність, героїзм та відвагу 103 воїни були удостоєні звання Героя Радянського Союзу, понад 4 тисячі нагороджені орденами і медалями, а частинам і з’єднанням, які найбільше відзначились у боях, присвоєно почесні найменування «Корсунських».
У велику перемогу над фашизмом вагомий внесок зробили жителі міста і району. Понад 20 тисяч корсунчан воювали на фронтах, 6,5 тисячі з них не повернулися до рідних домівок. Більш як 18 тисяч ваших земляків відзначено орденами і медалями, п’ятеро стали Героями Радянського Союзу, а двоє — повними кавалерами орденів «Слава».
Мужність і стійкість людей у часи воєнного лихоліття та післявоєнної відбудови були і будуть прикладом для нинішнього та наступних поколінь, а всенародна вдячність визволителям житиме у віках.
Вклоняючись своїм славним попередникам, пам’ятаймо, що наш обов’язок зробити все, щоб ратні подвиги батьків назавжди збереглися у пам’яті майбутніх поколінь.
У цей святковий день бажаю всім жителям міста і району міцного здоров’я, щастя і благополуччя. Нехай незгасне світло Перемоги зігріває вас і додає сил та наснаги для добрих справ в ім’я Вітчизни і миру!
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.