Спортивна гімнастика. Як відомо, наприкінці березня у столичному Палаці спорту відбудеться грандіозне свято — третій міжнародний турнір «Кубок Стелли Захарової». Нагадаємо, що кожного разу головним інформаційним спонсором цієї вкрай важливої для української гімнастики і дуже захопливої події виступає «ГОЛОС УКРАЇНИ»!
А позавчора у спортивному барі «Планета спорт» олімпійська чемпіонка Стелла Захарова майже цілу годину спілкувалася з представниками ЗМІ.
— Наші змагання цього року відбуватимуться трохи раніше, — розповіла присутнім господарка зустрічі, — 25—29 березня. Чому? Взагалі ми прагнули, щоб у нас були постійні дати. Скажімо, в конкретних числах квітня. Але цей рік особливий — олімпійський. І в згаданому нами місяці відбудеться ще й чемпіонат Європи. Тому вирішили зробити все так, щоб було зручно насамперед нашій національній федерації.
— Якщо не помиляємося, то ви тепер робите ставку, так би мовити, на якість, а не на кількість?
— Цілком правильно. Спочатку ми мали на меті привабити спортсменів в Україну, бо в усьому світі тоді влаштовували аналогічні турніри. Тепер маємо високу репутацію, і до нас готові їхати найсильніші. Тому запросили команди Росії, Греції, Канади, США, Австралії, Угорщини, Бельгії, Білорусі, Кореї. Вони вже підтвердили згоду на участь у змаганні. Реально, що в Києві з’являться збірні Китаю та Японії. Українці виступатимуть двома командами і в жінок, і в чоловіків. А хто саме, визначать УФГ і тренери.
— Чи планується виступ зірок естради?
— Так, запросимо наших популярних виконавців. Знаєте, гімнастичний марафон з ранку до вечора глядачам висидіти важко. Отож насолоджуватимуться ще й музикою. А посол Російської Федерації Віктор Степанович Черномирдін пообіцяв, що умовить приїхати на наше свято у минулому зірку хокею, нині міністра спорту Росії В’ячеслава Фетисова, а також легендарного співака Лева Лещенка.
— На жаль, не буває так, щоб не мали проблем...
— Справа, як кажуть у нас в Одесі, обов’язково упирається у гроші. Їх завжди бракує. На самих спонсорах «виїхати» неможливо. Цього року особливо сутужно, просто катастрофічно. Якби не київський міський голова Олександр Олександрович Омельченко, то важко й уявити собі, що було б. Трохи допомагає Держкомспорт. І за це йому вдячні. Я дуже люблю своє рідне товариство «Динамо», якому вірою і правдою служила багато років, прославляла його. Але прикро до сліз і боляче, коли теперішні його керівники не тільки не бажають допомогти, а й ображають мене. Хотіла мовчати, але неодмінно звернуся по захист до міністра внутрішніх справ...
Пані Стелла — оптимістка. Навіть диву даєшся, де у цієї тендітної, мов дівчинки, жінки стільки сил, енергії, волі й любові до обраної справи!? Однак вона вважає, що коли не розвивати інфраструктуру, то турнір, котрий попрацював уже на авторитет нашої країни і її столиці, довго не протягне.