Ви коли-небудь замислювалися, з чого ми створені? Дім будують з цегли, дерева, тканину виробляють з ниточок, мереживо плетуть від петельки до петельки. А першоосновою людського організму є клітина. Міріади клітинок — м’язових, нервових, судинних, кісткових, ендокринних та багатьох інших, чудернацьки переплітаючись, утворюють наше тіло — м’язи, скелет, системи. Якщо розглядати людину на її клітинному рівні, то ми побачимо, що кожна клітина вдягнена в павутинку волосяних трубочок — капілярів, що артеріальні та венозні судини з’єднуються капілярами. Саме ці волосяні судинки-капіляри несуть кожній клітині живлення: кисень, енергію, вітаміни, білки, жири, вуглеводи, мінеральні солі. Вони також звільняють клітину від продуктів розпаду, що утворюються в результаті її роботи.
Останнім часом активно розвивається немедикаментозна медицина. Це зумовлено тим, що хімічні препарати в комплексі з негативними екологічними чинниками найчастіше можуть спричинити і непередбачуваний побічний ефект.
Тому в схему лікування, особливо хронічних захворювань, лікарі дедалі частіше намагаються вводити препарати на натуральній основі, а також — фізіотерапевтичні процедури. До речі, нещодавно з’явилася новинка в лікуванні судинних захворювань опорно-рухового апарату — хвильова біомеханотерапія.
Наукова новизна цього методу полягає в практичній реалізації біомеханічного резонансу людського організму, що лежить в основі лікувального ефекту комплексу «БІОМ-ХВИЛЯ».
Працюючи за принципом відокремленої хвилі, що біжить, хвильова біомеханотерапія вдвічі-тричі підвищує периферійний кровотік, водночас впливає і на м’язову систему, і на судини. Багаторічні клінічні дослідження довели, що вже після п’яти-шести(!) процедур хвильової біомеханотерапії полегшується робота серцево-судинної системи, поліпшується кровопостачання всіх внутрішніх органів і їх функціональний стан. Полегшується рух крові в артеріях і її відтік венами, усувається синдром болю. Поліпшення мікроциркуляції крові і лімфи дає можливість, у свою чергу, значно прискорити відбудовний процес у клітках, усунути явище застою і набряклості. Після повного курсу хвильової біомеханотерапії поліпшується живлення тканин, скорочувальна функція й еластичність м’язів, відновлюється рухливість суглобо-зв’язкового апарату, стимулюється обмін речовин і дихання шкіри.
Ось висновок реовазографічного дослідження судин нижніх кінцівок пацієнта Л.: «У результаті проведеного лікування зареєстровано поліпшення пульсового кровонаповнення судин стоп, особливо на правій стопі (майже на 30 відсотків)». А до лікування пацієнт зазначав: «Мерзнуть ноги. Не можу подолати і ста метрів. Ночами розтираю праву стопу». Після курсу хвильової біомеханотерапії ці скарги зникли, але залишилося запитання: «Чому наші лікарі не знають про цю методику, чому таких апаратів немає в наших лікувальних закладах?».
«Комплекс «БІОМ-ХВИЛЯ» схвалено і рекомендовано Міністерством охорони здоров’я України (свідчення державної реєстрації № 222/2001 від 20.06.01 р.). Його ефективність підтверджують медики Центру підготовки космонавтів у Зоряному містечку, у Центрі нейрохірургії ім. М. Бурденка, у Центрі спинно-мозкової травми В. Дикуля, у Київському НДІ ортопедії і травматології тощо.
Хвильова біомеханотерапія — провідний метод у комплексному лікуванні пацієнтів Київського медичного центру «ІТОМЕД-СЕРВІС».
Облітеруючий ендартеріїт, варикозне розширення вен нижніх кінцівок, лімфостаз, діабетична ангіопатія, остеохондроз, післяінсультний стан — це аж ніяк не повний перелік захворювань, які успішно лікують у медичному центрі «ІТОМЕД-СЕРВІС» з допомогою хвильової біомеханотерапії. Можливе лікування вдома.
Т/ф: (044) 251-24-35 (багатоканальний).
Світлана ПЕРЕСТЮК, директор медичного центру «ІТОМЕД-СЕРВІС».