Розмова про роль парламенту в  побудові збалансованої владної системи як основного чинника подальшого демократичного розвитку української держави відбулася між Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином та Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Данія в Україні (за сумісництвом) Крістіаном Фабер-Родом.
Як повідомив журналістам прес-секретар Голови ВР Ігор Сторожук, посол подякував Володимиру Литвину за вчорашню зустріч послів, у якій він брав участь, і оцінив її як «успішну й цікаву». Крістіан Фабер-Род сказав, зокрема, що аж ніяк не завжди зарубіжні оцінки є об’єктивними стосовно ситуації, що складається в Україні.
Володимир Литвин повідомив, що робоча група вже завершила підготовку проекту політичної угоди, спрямованої на пошук компромісу в ході політичної реформи. «Не треба робити трагедію з того, що відбувається і в українському суспільстві, і в українському парламенті. Це робочий процес і його результат відпрацьовується під час дискусії. Це нормальний пошук нормального результату», — підкреслив Володимир Литвин.
Оскільки доповідач від ПАРЄ пані Северинсен датчанка, сторони обговорили останні події, пов’язані зі слуханнями в ПАРЄ питання про ситуацію в Україні. Голова українського парламенту зазначив, що рекомендації асамблеї слід сприймати, тому що вони — політичний барометр настроїв у Європі: «Ми не можемо зовсім не звертати на них увагу, але вони мають базуватися на ґрунтовному і всебічному аналізі ситуації, яка тут складається».